מתכונים לחנוכה- ברגע האחרון

חנוכה בעיצומו. ערב ערב מתאספים סביב החנוכייה, מדליקים את הנרות ומנשנשים. לכבוד הנר השמיני מיטל בויום -למל מגישה לפניכם שני מתכונים טעימים וקלים לאירוח מהיר ומושלם: לביבות אפויות וקיש שיכול להתאים לכל אירוע שתבחרו.
 
לביבות ירקות אפויות, כ24 יחידות:
 leviva
1 קישוא גדול (הולנדי) שטוף ומגורד
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגורדים
1/2 גזר גדול שטוף מקולף ומגורד
1 כרישה חלק לבן בלבד פרוסה לעיגולים דקים וקצוצים
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוץ
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
מלח פלפל
2 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
מניחים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים אותו מעט באמצעות ספריי שמן או עם מברשת.
מערבבים בקערה את כל הירקות המגורדים, סוחטים מנוזלים מיותרים ומסננים.
מוסיפים, כוסברה, ביצים, פרורי לחם, מלח פלפל ושמן זית. מערבבים. 
יוצרים באמצעות כף לביבות. מהדקים אותן היטב ומניחים על גבי נייר האפיה.
באמצעות מברשת או ספרי משמנים מעט כל לביבה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25-30 דקות. ב10 דקות האחרונות ניתן להפוך את הלביבות.
 
רוטב להגשה:
יוגורט יווני
מיץ מרבע לימון
מלח פלפל
נענע קצוצה
לערבב את החומרים יחד ולהגיש עם הלביבות האפויות. 
 
 
קיש קליל לארוחת חג כריסמס/ new year (על פי המתכון של מתוקים שלי http://www.shirley-nemesh.com/2014/11/7287)
 kis
 
חבילת בצק עלים מוכן (על בסיס חמאה)
גבינת עיזים למריחה
גבינה צהובה מגורדת
פטה או גבינה כחולה
עגבניות שרי
שמן זית
מלח פלפל
שום כתוש
בזיליקום כתוש קפוא או קצוץ טרי
 
אופן ההכנה:
את העגבניות שרי חותכים לשניים, שמים בקערה עם שמן זית, מלח פלפל, שום ובזיליקום. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים. מסננים מהנוזלים. 
על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים בצק עלים מרודד, חורצים שוליים של 1 ס״מ משולי הבצק (ליצירת מסגרת) מורחים מעט גבינת עיזים. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ומעט פטה או גבינה כחולה.
מניחים בצורה מסודרת את העגבניות, כך שהחלק החתוך כלפי מעלה.
מברישים מעט את שולי הבצק בשמן זית. 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכחצי שעה, או עד שהבצק מזהיב. 
ניתן להכין בתבנית תנור על גבי נייר אפיה, או בתבנית קיש ליצירת מראה מסודר יותר. ניתן להשתמש בריבועי בצק עלים (קנוי) ליצירת מנות אישיות. 

שמי מיטל, עורכת דין בעבר ואופה בהווה. חיה בהולנד מזה 10 שנים, אמא לאלון ואיתי וזוגתו של עדי. כילדה גדלתי בבית שאוהב אוכל, אירוח ומתוקים, למזלי הכרתי בן זוג מאותו הזן ויחד אנו מגדלים משפחה בה הרב (אם לא הכל) סובב סביב אוכל. אני כאן כדי לשתף אתכם בחוויות האישיות שלי (הגירה, הורות, עסקים, שאיפות) וכמובן גם במתכונים...כי אצלנו it is all about the food!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*