אהבה בימי קורונה – חיזוק מערכת החיסון באמצעות תזונה

בקליפת אגוז: בימים מאתגרים אלו חשוב שיותר מתמיד נשמור על בריאות אופטימלית ומערכת חיסון חזקה. איך אפשר לתמוך בגוף בעזרת תזונה? המשיכו לקרוא וקבלו ממני כמה טיפים שיעזרו לכולנו לעבור את המשבר בשלום.

על איזו אהבה אני מדברת? על אהבה לילדים שלנו, למשפחות שלנו ולקהילה הנהדרת שיצרנו כאן. אהבה לבריאות, לשמחת החיים ולגוף הנפלא בעל תכונות חכמות ויכולת הגנה וריפוי מופלאים.

קורונה בהולנד: כל העדכונים
קורונה בהולנד – הצעות לפעילויות אונליין, לילדים ולמבוגרים
לערוץ היוטיוב של דאצ׳טאון

כבר למעלה משבוע שאנחנו ספונים בביתנו, נמנעים ממגע עם אנשים שלא לצורך, שומרים על ריחוק סוציאלי והיגיינה מוגברת. כל זאת על מנת שלא להיחשף לוירוס הקורונה. אנחנו גם מבינים שחלקינו בשלב זה או אחר, כן ייחשף. אז יעמוד לרשותינו הנשקהאולטימטיבי, הלא היא מערכת החיסון שלנו. זוהי מערכת מורכבת, מסובכת וסופר מתוחכמת שהפתחה במשך מיליוני שנות אבולוציה. אנחנו לא התפתחנו בסביבה סטרילית, להיפך, תמיד היינו מוקפים בבקטריה, וירוסים, פטריות ועובש והגוף שלנו יודע לזהות פולשים זרים ומה לעשות איתם. כל שנותר לנו לעשות הוא לא להפריע לאותה מערכת מתוחכמת לפעול ואולי לסייע לה במעט.
לצפייה בבלוג וידאו:

 

אז מה עלול להחליש ולפגוע במערכת החיסונית?

  • עייפות וחוסר שינה
  • מתח וסטרס
  • מחשבות שליליות ודיכאון
  • שתיית אלכוהול
  • שימוש בסמים ועישון
  • מזון רעיל ובלתי מתאים
  • סוכר מעובד
  • חוסרים תזונתיים במינרלים, ויטמינים וחומצות אמינו

וכיצד ניתן לתמוך ולחזק את המערכת החיסונית?

  • שינה איכותית ומספיקה
  • פעילות גופנית מתונה ומהנה
  • מחשבות חיוביות
  • שתיית מים
  • אכילת מזון טבעי, טרי ומגוון המכיל שפע ירקות ופירות
  • חשיפה מתונה לשמש
  • איזון אוכלוסית חיידקי המעיים
  • אכילת מזונות המכילים חומרים פיטוכימיכלים בעלי תכונות אנטיבקטריאליות ואנטיויראליות ומזונות המחזקים את פעולת מערכת החיסון

מזונות המכילים פיטוכימיכלים בעלי תכונות אנטיויראליות:

  • שום
  • גינגר
  • כורכום
  • דבש טבעי ברדיה קרה (שלא חומם), פרופוליס ופולן

מזונות המסייעים לפעולת מערכת החיסון:

  • פירות המכילים רמה גבוהה של ויטמין C כמו פירות הדר וקיווי
  • מזונות המכילים ויטמין E, שמן נבט חיטה, שקדים ואגוזי לוז, דגנים מלאים, אבוקדו, תרד, ביצים אורגניות מתרנגולות חופשיות
  • מזונות המכילים אבץ כמו זרעי דלעת בשר עוף דגים, ביצים, שיבולת שועל, שיפון, פטריות, עדשים, אגוזי ברזיל, שומשום (טחינה), ירקות ושום
  • פטריית שיטאקה- מכילה פוליסכריד לנטינאן המעורר את פעולת תאי הדםהלבנים (היא גם אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית) 

בוסט חיסוני  Immunity Boost

למנה אחת:

  • 3-4 ’אצבעותשורש כורכום טרי
  • כ- 3 סמ שורש גינגר טרי
  • חצי לימון על קליפתו
  • חצי ליים על קליפתו
  • תפוז אחד קלוף או תפוח אחד או פרוסת אננס

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את הפירות והשורשים, אין צורך לקלף (מלבד התפוז שקליפתו מרה במיוחד) לפרוס ולסחוט במסחטת מיצים. אם אין ברשותכם מסחטת מיצים הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר, הוסיפו מעט מים וערבלו עד לקבלת שייק. ניתן לסנן במסננת דקה לקבלת מיץ חלק.

בוסט חיסוני במשקה

חליטה מחסנת

שילוב של אותם מרכיבים אבל בחליטה של מים רותחים הממצה את החומרים הפעילים. משקה מחמם, מנחם ומבריא. מומלץ בזמן התקררות אבל בהחלט גם כחלך מתזונה מחסנת, אנטי דלקתית ומונעת זיהומים.

פורסים 3-4 שורשים של כורכום טרי, חתיכת גינגר, פרוסות לימון ותפוז ומניחים בקומקום תה. יוצקים מעל מים רותחים ומניחים לעמוד ולחלוט כחמש דקות.

מוזגים לכוסות תה ומגישים. ניתן בהחלט להמתיק במעט דבש טבעי.

מרק מחסן Immunity Soup

שילוב מנצח של טעמים אסייתים ותכונות ריפוי. שום וגינגר אנטי ויראלים ואנטי דלקתיים ופטריות שיטאקה המסייעות לפעולת מערכת החיסון.

ל- 4 מנות

  • 1 כף שמן קוקוס ללא ריח או שמן אחר 
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס לפרוסות
  • 6-7 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 3-4 סמ שורש גינגר, קלוף וחתוך לגפרורים (גוליאן)
  • 1 כוס פטריות שיטאקה, הרגל מוסרת ופרוסות לפרוסות דקות
  • 1 ליטר של ציר ירקות ( או מרק עוף), הכי טוב כזה שמכיים לבד אבל גם מאבקת מרק איכותית אורגנית  זה ממש בסדר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז

להגשה:

  • ירקות ירוקים מאודים (כמו ברוקולי ושוגר סנפס)
  • בצל ירוק פרוס דק
  • פלפל צילי פרוס דק למי שאוהב חריפות
  • חופן עלי כוסברה טריים
    שילוב מנצח של טעמים אסייתים ותכונות ריפוי

אופן ההכנה:

  1. בסיר מרק כבד מחממים את השמן ומוסיפים את פרוסות הבצל, מאדים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לאדות עוד כמה דקות. מוסיפים את הגינגר ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים את פטריות השיטאקה ומבשלים תוך כדי עירבוב כ 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את ציר הירקות (או העוף), מביאים לרתיחה עדינה, מכסים במכסה ומבשלים כ10 דקות נוספות.
  3. בנתיים אפשר לאדות מעט ירקות ירוקים (כמו ברוקולי ושוגר סנפס), לפרוס דק דק בצל ירוק ופלפל צילי
  1. לפני ההגשה, מוסיפים כף רוטב סויה וכף חומץ אורז, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מניחים בכל קערת מרק מעט ירקות ירוקים, יוצקים מעל את המרק, מקשטים בפרוסות בצל ירוק וצילי ומפזרים עלי כוסברה בנדיבות.
  3. למחרת חוזרים על כל הפעולה שוב… 🙂

שימרו וחזקו את עצמיכם ואת יקיריכם בימים מאתגרים אלה.

שלכםגלית

 

 

 

 

שלום חברים, שמי גלית ואני חיה כאן בהולנד כבר 17 שנים (בהילוורסום). אני נשואה לישראלי, אמא לשלושה, תזונאית, נטורופתית ושפית של מזון בריא. אני עוסקת בייעוץ תזונתי אינדיבידואלי ואימון לאורח חיים בריא וכן מעבירה סדנאות בישול בריא בנושאים שונים. אתם יכולים לקרוא עלי ועל הפילוסופיה שלי באתר שלי www.galitskitchen.com.
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם galithahn להשראה יומיומית
בבלוג שלי אכתוב על נושאים שונים בתחום התזונה הבריאה והטבעית עם דגש מיוחד על החיים שלנו כאן כישראלים, על כל מה שמשתמע מן הפער התרבותי, כולל הרגלי האכילה השונים. כמובן שלא אחסוך במידע וטיפים מעשיים וכן, יהיו גם הרבה מתכונים מגרים וטעימים, קלים להכנה מחומרים זמינים ותמיד, תמיד בריאים!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*